Sorana Cîrstea a oferit una dintre marile surprize ale zilei de miercuri de la Australian Open, sportiva noastră reușind să o învingă în turul al doilea pe favorita numărul 9 a competiției de la Melbourne, Petra Kvitova.

Sorana CirsteaFoto: Brandon MALONE / AFP / Profimedia

Sorana s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 1-6, 6-1.

Știa cum să o învingă

"Am avut multe meciuri împotriva ei, este o jucătoare extraordinară, loveşte atât de tare mingea şi mi-a luat timp să mă adaptez jocului, dar odată ce am reuşit, am simţit că pot să o înving" - Sorana Cîrstea.

Cum a decurs tactic meciul

"Sunt foarte fericită de această victorie. În al doilea set, a făcut pasul în faţă şi eu am dat înapoi. Cred că azi a fost o chestiune de cine preia controlul punctului, cred că în setul al doilea am jucat prea defensiv, dar odată terminat am încercat să revin aproape de linia de fund a terenului, să dictez punctele şi a mers" - Sorana Cîrstea.

Nu studiază tabloul de concurs

"Nu ştiam cu cine o să joc în turul al treilea, de obicei nu mă uit la tablou. Cel mai important acum este să mă recuperez, am fost una dintre cele câteva care au stat în carantină strictă" - Sorana Cîrstea.

Nu se aștepta să joace atât de bine după carantina strictă

Să joc două ore la 30 de grade Celsius m-a strors un pic faţă de normal, dar cred că este impresionant să vin după 15 zile în care nu am lovit mingea şi să reuşesc să evoluez în modul în care am făcut-o azi, nu mă aşteptam" - Sorana Cîrstea.

Cine este Petra Kvitova

Fostă ocupantă a locului 2 WTA (pe 31 octombrie 2011), Petra Kvitova (va împlini 31 de ani pe 8 martie) a câștigat de-a lungul carierei 27 de turnee WTA, două dintre acestea fiind de Grand Slam (Wimbledon 2011 și 2014). De asemenea, are o finală la Australian Open la ediția din 2019 (a fost învinsă de Naomi Osaka). A adunat doar din premiile din tenis $32.572.604.

De știut:

  • Cea mai importantă performanță a Soranei (68 WTA) la Melbourne este calificarea în turul 4, la ediția din 2017. În turul trei (acolo unde se află în prezent) a mai ajuns în 2012 și 2013.
  • Pentru calificarea în turul al treilea, Sorana Cîrstea va primi $165.228 și 130 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În urma victoriei de miercuri, Cîrstea a mai "strâns" situația din meciurile directe: este 5-3 pentru Kvitova.
  • Pentru un loc în optimi, Cîrstea se va duela cu o altă sportivă din Cehia: Marketa Vondrousova, locul 20 WTA, finalistă la Roland Garros, ediția din 2019.
  • Sorana și Marketa Vondrousova nu s-au mai duelat până acum în circuitul WTA.