A câștigat Australian Open în două rânduri (2012, 2013), dar la ediția din acest an a fost nevoită să părăsească turneul încă din runda inaugurală. Victoria Azarenka a fost eliminată, dar mai important: i s-a făcut rău pe teren și a avut nevoie de asistență medicală.

Victoria Azarenka si problemele medicaleFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia

Jessica Pegula (61 WTA) este cea care s-a impus și a mers în turul al doilea, după un meci care a durat o oră și 40 de minute. A fost 7-5, 6-4 pentru sportiva din SUA.

Victoriei i s-a făcut rău în setul al doilea, la scorul de 4-2 în favoarea adversarei. A avut probleme cu respirația și a cerut intervenția personalului medical. A părăsit arena și a revenit după o pauză de aproape zece minute.

Ce a spus Vika

"Normal că a contat (n.r. faptul că nu s-a putut pregăti pe durata carantinei). Nu vreau însă să stau aici și să caut o scuză, a fost ceea ce a fost.

Sunt dezamăgită că nu am fost capabilă să joc la adevăratul meu nivel. Este dificil să accept acest lucru, cu atât mai mult cu cât știu că puteam juca mult mai bine decât am făcut-o azi.

În același timp, în condițiile date știu că am făcut tot ceea ce este posibil pentru a fi pregătită. Din păcate, nu a fost suficient pentru astăzi" - Victoria Azarenka.

Nu vrea să vorbească despre problema avută

"Nu văd de ce ar trebui să vorbească cineva despre problemele sale medicale, pentru că asta va apărea pe rețelele sociale, iar oamenii vor începe să judece.

Nu am înțeles vreodată motivul pentru care atunci când cineva este bolnav sau accidentat, trebuie să spună ce are în fața lumii.

Acest lucru ar trebui să se schimbe, dar dacă jucătorii vor să vorbească despre asta, atunci o pot face. Dar nu ar trebui să fie o obligație" - Victoria Azarenka, după meci.

Sursa foto: Paul CROCK / AFP / Profimedia