Gael Monfils a părăsit rapid tabloul principal de la Australian Open (turul I), jucătorul francez fiind învins după un meci de mare luptă (trei ore și 46 de minute, 5 seturi) de Emil Ruusuvuori (Finlanda, 86 ATP). La finalul partidei, Gael a izbucnit în lacrimi la conferința de presă.

Gael MonfilsFoto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Cap de serie numărul zece la Melbourne, Gael a cedat în cinci seturi, scor 6-3, 4-6, 5-7, 6-3, 3-6.

Dezamăgit de o nouă înfrângere, Monfils a precizat că se simte blocat din punct de vedere mental și că nu mai știe ce să facă pentru a opri seria înfrângerilor.

Ultima victorie în circuit a lui Gael datează de acum un an de zile (27 februarie 2020), atunci când în sferturile de la Dubai (ediția din 2020) el trecea de compatriotul Richard Gasquet. De la acel moment au trecut 347 de zile.

În toate competițiile, Gael a adunat șapte înfrângeri consecutive.

Francezul spune, printre altele, că nu știe ce să mai facă pentru a se putea trezi din acest coșmar.

"Nu am deloc încredere în mine, vreau să ies din acest coșmar și nu pot. Nu știu când se va încheia. E greu. De fiecare dată când ajung aici mă simt judecat, am pierdut din nou.

Nu pot să servesc, joc prost. Sunt sincer și voi avea nevoie de timp. Nu mă judecați, vă cer ajutorul. Muncesc din greu, dar am zero încredere. Nu mă simt bine", a spus Monfils.