Irina Begu a fost învinsa de Nina Stojanovic cu 6-3, 6-4, luni, la Melbourne, intr-un meci din prima rundă a turneului Australian Open, primul de Grand Slam al anului. Dacă ar fi obținut calificarea în turul următor, românca ar fi întâlnit-o pe Serena Williams.

Irina BeguFoto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

După ce a petrecut zece ore pe teren la Gippsland Trophy (s-a oprit în sferturi - a pierdut cu Naomi Osaka), Irina nu s-a aflat la cel mai înalt nivel din punct de vedere fizic și Stojanovic (Serbia, 100 WTA) a profitat câștigând după o oră și 43 de minute de joc.

Irina a avut probleme în spatele serviciului secund (a câștigat doar 8 din 25 de puncte) și Nina a reușit să facă două break-uri în fiecare set.

În turul următor, Nina Stojanovic se va duela cu Serena Williams (11 WTA), după ce americanca a trecut fără probleme de Laura Siegemund (Germania, 51 WTA), scor 6-1, 6-1.

Begu va primi un premiu de 100.000 de dolari australieni (63.750 de euro) şi 10 puncte WTA.

Irina Begu şi argentinianca Nadia Podoroska vor juca în prima rundă a probei de dublu contra cuplului Darija Jurak (Croaţia)/Nina Stojanovic (Serbia).

România mai are cinci reprezentante pe tabloul principal de simplu de la Australian Open: Simona Halep (a doua favorită), Patricia Țig, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.

Australian Open, primul Grand Slam al sezonului 2021, va avea loc în perioada 8-21 februarie, la Melbourne Park. Întrecerea va fi în direct pe Eurosport și LiveText și Livescore pe HotNews.ro.