​Directorul Australian Open, Craig Tiley, a anunţat că la Melbourne meciurile de la turneele care preced primul Grand Slam al anului se vor relua vineri. Au fost testate pentru coronavirus 507 persoane, între care se numără şi 160 de sportivi. Australian Open se va desfăşura conform programului, relatează L’Equipe.

Australian Open, logoFoto: ausopen.com

Cele 507 persoane au făcut joi testele pentru Covid-19 şi trebuie să rămână în izolare în camerele de hotel până la aflarea rezultatelor. Sportivii ar urma să primească rezultatele seara, prin sms.

Într-o conferinţă de presă organizată la Melbourne Park, Craig Tiley, directorul Tennis Australia şi Australian Open, a anunţat că ATP Cup, cele trei turnee WTA şi două turnee ATP care preced Australian Open se vor relua vineri.

“O să avem trei zile pentru a termina competiţiile. Planul este de menţinere a datelor pentru Australian Open (8-21 februarie). Nu avem nicio îndoială în privinţa faptului că Australian Open va avea loc. Ne aşteptăm ca toţi sportivii să fie testaţi negativ. Probabilitatea ca unul dintre ei să primească rezultat pozitiv este foarte mică. Ei sunt consideraţi contacţi ocazionali”, a afirmat Tiley.

La competiţiile de la Melbourne nu are loc joi niciun meci, sportivi şi oficiali care au stat la hotelul Grand Hyatt intrând în izolare şi fiind testaţi după ce un angajat al hotelului a fost testat pozitiv cu coronavirus. Spre deosebire de cei 160 de sportivi, de oficiali şi de stafuri, 50 de angajaţi ai Grand Hyatt sunt consideraţi contacţi apropiaţi, nu ocazionali. Ei vor trebui să stea 14 zile în carantină.

Statul Victoria a anunţat miercuri seară că purtarea măştii în spaţiile închise a redevenit obligatorie şi că adunările private nu pot depăşi 15 persoane.

Iniţial programată joi, tragerea la sorţi a Australian Open a fost amânată pentru vineri, informează News.ro.