Simona Halep, Irina Begu și ceilalți sportivi au fost anunțati că nu vor mai juca meciurile pe care le aveau programate joi, 4 februarie 2021, în cadrul turneelor găzduite de Melbourne.

Simona HalepFoto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Organizatorii turneelor de la Melbourne au luat această decizie după ce un angajat al Grand Hyatt (aici au fost cazați unii dintre jucători) a fost depistat pozitiv la Covid-19.

Astfel, ziua de joi va fi dedicată testărilor masive. Sportivii care vor ieși negativ vor putea reveni în turneele care au loc în această perioadă la Melbourne.

Persoana infectată cu Covid-19 este un tânăr în vârstă de 26 de ani, care a lucrat în hotelul Grand Hyatt.

Presa australiană vorbește despre o contaminare cu tulpina britanică a coronavirusului.

La hotelul menționat mai sus s-au aflat în carantină aproximativ 1000 de persoane (sportivi, oficiali și membri ai staff-urilor).

În cursul zilei de joi ar fi trebuit să joace pe tablourile de simplu și trei dintre sportivele noastre: Simona Halep, Irina Begu și Sorana Cîrstea.

De știut:

  • Lista completă a sportivilor din România care ar fi trebuit să joace în cursul zilei de joi: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu, Patricia Țig, Monica Niculescu și Horia Tecău.
  • Reamintim că Australian Open, primul Grand Slam al anului, ar trebui să aibă loc în perioada 8-21 februarie 2021.