Simona Halep vorbit la finalul partidei cu Laura Siegemund (câștigată 6-2, 6-4) despre colaborarea cu Darren Cahill, dar și despre obiectivul începutului de sezon: câștigarea Australian Open. Momentan, locul 2 WTA este în sferturi la "Gippsland Trophy".

Simona HalepFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Despre victoria cu Siegemund

"Sunt fericită că am câştigat astăzi şi de cele trei jocuri disputate până acum. Sunt fericită să fiu din nou aici, a fost o periodă lungă după ce am disputat ultimul meci, în octombrie trecut, sunt bucuroasă că am revenit şi apreciez munca tuturor, pentru că ştiu cât de dificil este. Vă mulţumesc!" - Simona Halep.

Despre câștigarea Australian Open

"Da, este (n.r. - dacă unul dintre marile ei obiective este câştigarea Australian Open). Însă nu este uşor, e încă departe" - Simona Halep.

Despre secretul colaborării cu Darren Cahill

"Trebuie să am încredere, să muncesc în fiecare zi şi să cred. Darren, care este secretul (n.r. adresându-se către antrenorul aflat în tribună)?

Mă înţelege destul de mult, tot ce simt pe teren, tot ce am nevoie înainte de meciuri şi lucruri din acestea. Comunicarea este cheia relaţiei, cred.

Este blând şi dur în acelaşi timp. Nu e uşor să lucrezi cu el, dar îi mulţumesc că este mereu de partea mea" - Simona Halep.

Care este "cel mai australian lucru pe care-l ştie"

". Asta mă ajută", a completat Halep în cadrul interviului de pe teren.

De știut:

  • În sferturi, Simona o va întâlni pe Ekaterina Alexandrova (Rusia, 33 WTA și a noua favorită), care a trecut de Iga Swiatek (Polonia, 17 WTA și cap de serie nr. 6), scor 6-4, 6-2.
  • "Gippsland Trophy" este turneu pregătitor pentru Australian Open (va debuta pe 8 februarie). De altfel, competiția se dispută chiar în complexul Grand Slam-ului de la Melbourne.