Tenismenul elveţian Roger Federer, locul 5 ATP, şi-a anunţat revenirea în competiţii la turneul de 250 de puncte de la Doha, programat între 8 şi 13 martie, la mai mult de un an de la accidentarea suferită la genunchi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Federer a câştigat ediţiile 2005, 2006 şi 2011 ale competiţiei din Qatar.

Accidentat la Melbourne, la începutul anului trecut, Roger Federer şi-a reluat antrenamentele la finalul lunii martie, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, la 3 februarie 2020.

În iunie, Federer a fost operat din nou la genunchi şi a decis că nu va mai juca finalul sezonului.

Din cauza pandemiei de coronavirus care a întrerupt sezonul mai mult de cinci luni, el nu a pierdut foarte multe competiţii, transmite News.ro.

Pentru că nu este refăcut în totalitate, elveţianul de 39 de ani a fost nevoit să declare forfait şi pentru startul sezonului 2021, care culminează cu Australian Open.

"Australia a fost prea devreme din cauza genunchiului meu. Asta doare. Este unul dintre locurile în care îmi place cel mai mult să joc.

Am vrut să revin la un turneu mai mic, astfel încât să nu fiu pe deplin în atenţie şi unde stresul este, de asemenea, puţin mai mic", a spus fostul lider ATP, de şase ori câştigători al Grand Slam-ului de la Antipozi, ultima dată în 2018.