Simona Halep a făcut pasul spre optimile turneului "Gippsland Trophy", numărul doi mondial trecând de Anastacia Potapova (101 WTA), scor 6-4, 6-4. La finalul partidei de luni, Simona a precizat ce a mulțumit-o după succesul de luni.

Simona HalepFoto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Ce a spus Simona Halep

"E frumos să fiu din nou aici. Este un start bun, aveam nevoie de această victorie pentru că nu am jucat un meci oficial din octombrie şi a trecut mult timp.

Am vrut să simt terenul, să simt jocul, ştiam că va fi un meci dificil. Ea loveşte foarte puternic mingea şi nu a fost uşor, dar am încercat să dau tot ce am mai bun ca să mă calific.

Am simţit că terenul şi mingile sunt puţin mai rapide, dar întotdeauna este greu să joci împotriva jucătoarelor care lovesc puternic mingea.

Toate terenurile par mai rapide când joci împotriva lor. A fost o frumoasă atmosferă, este foarte frumos să văd din nou spectatori că ne încurajează.

Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit. Mi-au lipsit spectatorii anul trecut şi este frumos să vezi fani întorşi în tribune" - Simona Halep, la interviul de la finalul partidei, conform News.ro.

De știut:

  • Acesta este primul meci oficial al Simonei Halep începând din data de 4 octombrie 2020, atunci când a fost eliminată în optimile de la Roland Garros de către Iga Swiatek.
  • În turul trei (optimi), Simona va da peste învingătoarea partidei dintre Laura Siegemund (51 WTA) și Destanee Aiava (218 WTA).
  • Pentru calificarea în optimi, Halep va primi 5.500 de dolari şi 55 de puncte WTA.
  • "Gippsland Trophy" este turneu pregătitor pentru Australian Open (va debuta pe 8 februarie). De altfel, competiția se dispută chiar în complexul Grand Slam-ului de la Melbourne.

Despre turneul de la Melbourne

"Gippsland Trophy" se dispută la Melbourne, în perioada 31 ianuarie - 6 februarie 2021. Competiția are loc pe hard, pe tabloul principal sunt 64 de sportive, iar premiile sunt în valoare totală de $565.530.

Halep este cap de serie numărul unu, iar pe lista favoritelor urmează Naomi Osaka (2), Elina Svitolina (3) și Aryna Sabalenka (4). Turneul australian face parte din categoria "500".