Novak Djokovic i-a anunțat (cu doar jumătate de oră înainte) pe organizatorii demonstrativului de la Adelaide (Day at the Drive") că nu va mai juca împotriva lui Jack Sinner. Gazdele l-au pus pe compatriotul Filip Krajinovic să joace, iar după ce s-a terminat primul set și-a făcut apariția pe teren liderul mondial.

Novak DjokovicFoto: Michael Errey / AFP / Profimedia

Nole a început anul cu un moment bizar: le-a comunicat organizatorilor de la Antipozi că nu va mai juca demonstrativul cu italianul Sinner. După încheierea primului set al meciului dintre Sinner și Krajinovic, Nole a apărut pe teren.

A jucat un set împotriva lui Jack, manșă pe care a câștigat-o cu 6-3. Nu a părut să aibă vreo problemă fizică, reușind chiar în câteva rânduri să ridice publicul în picioare.

Problema invocată de Nole: bătături în palma dreaptă.

Cum a motivat Nole incidentul

"Îmi pare rău că nu am jucat de la început. A trebuit să fac un tratament cu fizioterapeutul, nu m-am simțit chiar în largul meu în ultimele zile.

Am vrut să joc, dar nu este ușor. Sigur, face parte din ceea ce face. Suntem sportivi profesioniști, învățăm să jucăm cu durerile. După o carantină și cu ATP Cup și Australian Open nu prea-ți permiți să riști.

Emoția a jucat însă un rol important: a fost atât de puternică văzând publicul în tribune încât am hotărât să ies pe teren", și-a motivat Djokovicdecizia de a intra totuși pe teren.

Nole a câștigat după 30 de minute setul jucat împotriva lui Sinner, scor 6-3. S-au duelat liderul mondial și ocupantul locului 36 ATP.

Organizatorii au fost luați prin surprindere, iar grafica televiziunii care a transmis evenimentul a rămas "încremenită" pe duelul dintre Krajinovic și Sinner (nu a apărut numele lui Nole).

Aici poți urmări un rezumat al setului disputat de Djokovic cu Sinner: