Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal i-a ironizat, luni, pe "cei care simt nevoia să-şi facă publice" acţiunile lor legate de condiţiile de carantină ale jucătorilor dinaintea Openului Australiei, la o săptămână de la divulgarea unor remarci adresate de Novak Djokovic organizatorilor, relatează AFP.

Rafael NadalFoto: JB Autissier / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Ușoară ironie la adresa declarațiilor lui Nole

"Unii dintre noi simt nevoia de a face public orice ar încerca să facă pentru a-i ajuta pe alţii, în timp ce alţii o fac în cea mai privată manieră, încât nici nu se ştie. Unii dintre noi nu au nevoie de a-şi face publicitate în acest fel", a spus Nadal într-un interviu acordat luni postului ESPN Argentina.

Djokovic, câştigător a opt titluri la Australian Open, primul turneu de Grand Slam din acest sezon, reprogramat pentru perioada 8-21 februarie, a transmis o listă de propuneri Federaţiei australiene de tenis (Tennis Australia) pentru a încerca să obţină o îmbunătăţire a condiţiilor de carantinare la Melbourne, acestea putând fii mai sumare decât în interiorul bulei sanitare "VIP" Adelaide, rezervată celor mai buni jucători şi jucătoare de la turneu.

Nadal (34 ani), nr. 2 în clasamentul ATP, după Djokovic, a recunoscut că la "Adelaide condiţiile sunt mai bune decât cele pe care le au majoritatea jucătorilor la Melbourne".

"Dar există jucători la Melbourne care au camere mai mari şi în care pot practica activităţi fizice, în timp ce alţii au camere mai mici şi nu pot să aibă contact cu antrenorul lor sau cu preparatorul fizic", a adăugat Nadal.

"Unde este linia? Este o chestiune de etică. Fiecare are propria sa opinie şi toate sunt respectabile", a mai spus jucătorul spaniol.

În total, 72 de jucători au interdicţie de a părăsi camera în următoarele două săptămâni, după ce cazuri de Covid-19 au fost detectate în avionul lor cu direcţia Australia.

Alţi jucători au primit autorizaţia de a ieşi cinci ore zilnic pentru a se putea antrena, cu condiţia de a nu fi fost supus unui test PCR pozitiv şi să nu fi fost caz contact.

Mai mulţi jucători s-au plâns de condiţiile oferite de organizatorii Australian Open, atrăgându-şi critici aspre ale australienilor, în contextul în care mii de cetăţeni ai acestei naţiuni au rămas blocaţi în străinătate din cauza restricţiilor de călătorie, transmite Agerpres.