Adrian Cruciat, antrenorul Soranei Cîrstea, aduce noi detalii despre carantina strictă în care se află echipa sportivei din România la Melbourne. Aflată pe locul 72 în ierarhia mondială, Sorana a rămas fără haine și vitamine.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zborul "ghinionist"

"Am fost ghinioniști, în sensul că dintre cele 15 sau 17 zboruri charter închiriate de Tennis Australia, în 3 s-au înregistrat cazuri pozitive și toți pasagerii de pe acele 3 zboruri sunt într-o carantină totală. De fapt într-o detenție așa cum este și definită oficial de guvernul australian" - Adrian Cruciat, antrenorul Soranei Cîrstea, pentru Radio Timișoara.

Blocați în camerele de hotel

"Suntem practic deținuți, în condiții bune, la un hotel, însă nu avem voie să ieșim din cameră, nu avem voie să deschidem geamul! Suntem pur și simplu blocați aici! Nu avem voie să comunicăm între noi, nici măcar să ne trimitem lucruri de la unii la alții în interiorul aceleiași echipe" - Adrian Cruciat.

Sorana, fără haine și vitamine

"O problemă importantă este reprezentată de faptul că o geantă cu haine şi vitamine a Soranei a rămas în camera preparatorului fizic, Teo Cercel, iar sportiva nu poate intra în posesia ei.

Chiar avem o mare problemă. În momentul în care ne-am cazat, nu știam că pe zborul nostru a fost un caz pozitiv și, pur și simplu, una din gențile cu echipament a rămas la Teo Cercel, preparatorul fizic al Soranei. Urma ca a doua zi, când ne vedeam la antrenament, să-i predăm echipamentul care trebuie să stea la ea, plus vitaminele, hainele" - Adrian Cruciat.

Geanta nu poate ajunge la Sorana: Risc de contaminare

"Și această geantă a rămas la colegul meu, nu îi poate fi transmisă sub nicio formă Soranei, care se află pe același coridor, cu 4 camere mai jos. În niciun caz, autoritățile australiene nu vor să vină cineva să ridice geanta să i-o ducă, pentru că spun că există risc de contaminare. Practic, stăm în cameră și ne uităm pe geam", a adăugat Adrian Cruciat pentru sursa citată mai sus.

Australian Open, primul Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 8-21 februarie 2021.

Principalii favoriți la câștigarea turneului de la Melbourne sunt Novak Djokovic și Ashleigh Barty. Simona Halep este cap de serie numărul doi pe tabloul feminin de simplu.