​Tenismenul spaniol Roberto Bautista Agut şi-a cerut iertare după ce a comparat carantina din Australia cu o închisoare, informează lequipe.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Le cer scuze tuturor celor care au fost jigniţi de videoclipul postat recent despre mine. Este o conversaţie privată scoasă din context care, din păcate, a fost lansată în mass-media fără ştirea mea sau consimţământul meu.

Atât eu, cât şi antrenorul meu urmăm protocoalele puse în aplicare de guvernul australian şi de Tennis Australia pentru a evita orice risc şi pentru a garanta că vom evolua din nou într-un mod sigur. Acestea sunt momente grele pentru sportivi şi pentru societate, în general", a spus Bautista Agut, într-un comunicat postat pe Twitter.

El a comparat carantina impusă la Melbourne înainte de Australian Open cu o perioadă petrecută în închisoare.

"Poţi lucra în cameră, dar nu este acelaşi lucru. Sunt foarte, foarte tensionat şi nu îmi pot imagina două săptămâni aşa. Este foarte greu. Trebuie să lucrez mult din punct de vedere mental. Este ca o închisoare, dar cu wi-fi", a afirmat Bautista Agut.

Numărul 13 mondial a afirmat că pentru această situaţie sunt de vină autorităţile.

"Aceşti oameni nu au nicio idee de tenis şi de terenuri de antrenament şi este un dezastru complet. Nu Tennis Australia controlează totul, ci Guvernul", a spus el.

Aceste observaţii ale lui Roberto Bautista Agut, citate de o publicaţie israeliană, au provocat un scandal în Australia, unde jucătorii şi jucătoarele de tenis sunt supuşi unei perioade de carantină înaintea primului Grand Slam al anului.

Dintre sportivii calificaţi, 72 nu au voie să se antreneze după ce au călătorit cu avioane în care s-au aflat persoane infectate cu noul coronavirus.