Simona Halep face parte din grupul select al vedetelor circuitului mondial de tenis, acești sportivi fiind aflați în carantină la Adelaide, în condiții mult superioare colegilor de circuit de la Melbourne.

Simona HalepFoto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

Pentru a nu inflama și mai mult spiritele (au existat nenumărate comentarii pe această temă), jucătorii de top cazați la Adelaide au fost rugați de către organizatori să încerce să nu mai posteze pe rețelele sociale.

Informația a fost dezvăluită de jurnalistul Jon Wertheim, acesta postând pe Twitter că jucătorii de top de la Adelaide au fost rugați să o lase "mai moale" cu postările pentru a nu inflama și mai mult spiritele.

Simona Halep, Naomi Osaka, Serena Williams, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Dominic Thiem sunt carantinați la Adelaide, în timp ce restul jucătorilor (Sorana Cîrstea e printre ei) se află la Melbourne (s-au plâns de condițiile grele în care trebuie să stea două săptămâni: unii nu au voie să iasă din camerele de hotel și nu au acces la terenurile de tenis, este vorba despre cei care au călătorit în avion alături de persoane infectate).

Australian Open, primul Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 8-21 februarie 2021.

Principalii favoriți la câștigarea turneului de la Melbourne sunt Novak Djokovic și Ashleigh Barty. Simona Halep este cap de serie numărul doi pe tabloul feminin de simplu.