Novak Djokovic a solicitat, zilele trecute, o relaxare a restricțiilor pentru sporitvii care se află în carantină înainte de Australian Open, însă sârbul s-a ales cu o nouă serie de critici. Nick Kyrgios nu a pierdut ocazia pentru a-l ataca în stilul său pe liderul ierarhiei ATP.

Novak DjokovicFoto: Dave Shopland/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Context:

Mai mulți jucători și jucătoare (printre care și Sorana Cîrstea) au fost plasați într-o carantină strictă: nu se pot antrena timp de două săptămâni.

La aflarea acestor lucruri, Novak Djokovic a reacționat și a cerut o relaxare a restricțiilor.

Sârbul a trimis o scrisoare lui Craig Tiley, președintele Tennis Australian, cerând, printre altele, să fie scurtată perioada de carantinare, iar sportivii să fie mutați în locații unde să existe și terenuri de tenis pentru a se putea antrena.

Cum comentează Nick reacția lui Nole

Cunoscut drept unul dintre contestatarii constanți ai lui Djokovic (l-a criticat dur și atunci când sârbul a organizat turneul demonstrativ în urma căruia mai mulți jucători s-au infectat cu Covid-19), Kyrgios a ieșit din nou la rampă.

La auzul doleanțelor Djokerului, Kyrgios a comentat scurt: "Djokovic e doar o marionetă, o unealtă".

Nu a fost însă singurul care l-a criticat pe Nole. Sam Groth, fost jucător de Cupa Davis, a avut și el un comentariu la adresa liderului ierarhiei ATP: "Este în căutare de popularitate".

"Este serios? Cred că este mai mult o mişcare politică egoistă pentru a obţine popularitate", a precizat Groth.

Australian Open, primul Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 8-21 februarie 2021. Principalii favoriți la câștigarea turneului de la Melbourne sunt Novak Djokovic și Ashleigh Barty. Simona Halep este cap de serie numărul doi pe tabloul feminin de simplu.