​Publicaţia The Guardian scrie, într-un editorial, despre declaraţiile lui Ion Ţiriac la adresa Serenei Williams, subliniind că nu este nimic şocant în atitudinea omului de afaceri, care a mai avut astfel de remarci la adresa sportivei americane.

Ion TiriacFoto: Hotnews

"Serena a atras atenţia în ultimele zile după ce Ion Țiriac, fost jucător şi acum proprietar al Madrid Open, a făcut mai multe comentarii la adresa ei. Țiriac apărea la o emisiune de televiziune românească şi a fost întrebat dacă avea îndoieli înainte de finala Wimbledon din 2019 a Simonei Halep. El a răspuns referindu-se la Williams, adversara româncei, ca la un monstru. , a spus el. .

Singura surpriză a fost că jurnalistul cu care vorbea, Irina Pacurariu, l-a provocat direct. , a spus ea. Nimic din toate acestea nu este un şoc. Țiriac a avut comentarii similare despre Williams de mai multe ori. Acest lucru reflectă cu ce s-a confruntat Williams de-a lungul carierei sale. Chiar şi atunci când nu există niciun motiv pentru care numele ei să fie rostit, la un moment dat va avea de-a face cu comentariile rasiste şi / sau sexiste ale persoanelor aflate în poziţii importante în cadrul propriului sport", scrie sursa citată.

The Guardian reaminteşte mai multe remarci privind-o pe Serena. Astfel, în urmă cu doi ani, în primele luni de la întoarcerea din concediul de maternitate, Țiriac a spus: .

În 2017, la scurt timp după ce Williams şi-a anunţat sarcina, bunul prieten şi conaţional al lui Țiriac, Ilie Năstase, căpitanul Fed Cup al României, a comentat copilul nenăscut al lui Williams în timpul meciului cu Marea Britanie: .

În 2018, după ce Williams s-a întors la competiţia de Grand Slam din Paris, purtând un body, preşedintele federaţiei franceze, Bernard Giudicelli, a declarat că va interzice astfel de ţinute: , a spus el.

În 2014, Shamil Tarpischev, preşedintele federaţiei ruse de tenis, s-a referit la Serena şi sora ei, Venus, ca fraţii Williams într-un talk show. Stând liniştită în stânga, era vechea rivală a lui Williams, Elena Dementieva. La Fed Cup, Năstase a fost abuziv faţă de o jurnalistă britanică şi de căpitanul Marii Britanii, Anne Keothavong. În 2016, directorul turneului Indian Wells, Raymond Moore, a spus: ", notează The Guardian.

"Fiind o femeie de culoare şi una dintre cele mai proeminente figuri sportive din lume, niciun sportiv nu primeşte abuzuri mai consistente decât Williams. Când apar aceste incidente, este uşor să concluzionăm că este suficient de puternică şi are destul succes pentru ca aceste lucruri să nu o deranjeze. Dar după două decenii de la sfârşitul misoginiei, este dificil să ne imaginăm că aceste incidente nu şi-au lăsat amprenta. Cu toate acestea, peste o săptămână va călători în Australia pentru a începe cel de-al 25-lea sezon al carierei sale", se mai arată în editorialul din The Guardian, potrivit News.ro.

S-ar putea să te mai intereseze și: