Mihaela Buzărnescu, locul 137 WTA, a acces, luni, în turul al doilea al calificărilor pe tabloul principal al Australian Open.

Mihaela BuzarnescuFoto: ausopen.com

Ea a învins-o, în prima manşă, cu scorul de 6-4, 6-3, pe spaniola Lara Arruabarrena, locul 165 mondial, după un meci de o oră şi 19 minute.

Anterior, cele patru românce care au intrat în concurs, Laura Ioana Paar, Monica Niculescu, Irina Bara şi Gabriela Talabă, au fost eliminate.

În turul al doilea, Buzărnescu va da piept cu învingătoarea dintre Claire Liu din SUA, locul 218 WTA, şi olandeza Indy de Vroome, locul 195 WTA.

Accederea în manşa secundă a calificărilor este recompensată cu un premiu de 35.000 de dolari australieni (22.200 de euro) şi cu 20 de puncte WTA

UPDATE: De asemenea, nici Jaqueline Cristian nu a reușit să meargă mai departe, întregind lista sportivelor din România care au fost eliminate în turul I al calificărilor.

Jaqueline a fost învinsă de Rebecca Marino, Canada - locul 312 WTA, după aproape 70 de minute de joc, scor 6-4, 6-4.

La masculin, Marius Copil, numărul 216 mondial, va juca, tot luni, împotriva australianului Dane Sweeny, locul 794 ATP, în primul tur preliminar al Australian Open.

Calificările pentru primul Grand Slam al anului se desfăşoară în perioada 10-13 ianuarie, la Doha (masculin) şi Dubai (feminin). AusOpen va avea loc între 8 şi 21 februarie, la Melbourne, transmite News.ro.