​Tenismanul elveţian Roger Federer a decis să nu participe la Australian Open mai degrabă din cauza carantinei decât a problemelor la genunchi, susţine fostul jucător brazilian Andre Sa, reprezentant al organizatorilor primului turneu de Grand Slam al anului, citat de Eurosport.

HotNews.roFoto: Hotnews

Responsabil de relaţiile cu jucătorii în cadrul Federaţiei australiene de tenis, Andre Sa a explicat pentru o televiziune din ţara lui de ce Federer a declarat forfait pentru acest turneu.

"Principalul motiv a fost carantina. Am vorbit cu el acum o lună şi avea două opţiuni. Putea să vină cu toată familia şi să o plaseze în carantină. Problema este că Mirka (n.r. soţia lui Federer) nu putea ieşi din camera de hotel timp de 14 zile. El putea să iasă, să se antreneze şi să se întoarcă, dar familia nu putea. Mirka nu putea", a afirmat fostul tenisman brazilian.

A doua variantă, neagreată de Federer, era să vină singur în Australia. Potrivit lui Sa, fostul lider mondial a spus că la vârsta lui, 39 de ani, cu patru copii şi 20 de turnee de Grand Slam câştigate, nu ar trebui să fie despărţit de familia lui o perioadă atât de lungă, de cinci săptămâni.

Sa a precizat că această discuţie a avut loc la începutul lui decembrie, când Federer ştia deja că Australian Open va începe probabil cu o întârziere de trei săptămâni. În cele din urmă, turneul va debuta pe 8 februarie.

Elveţianul, care a suferit anul trecut două operaţii la genunchi, este aşteptat să revină în competiţie la sfârşitul lui februarie sau începutul lui martie, transmite Agerpres.