Organizatorii au anunţat că 49 dintre primele 50 de jucătoare ale lumii, inclusiv Simona Halep, locul 2 WTA, vor participa la cele două turnee de categorie WTA 500 ce vor avea loc în paralel, între 31 ianuarie şi 6 februarie, la Melbourne, înaintea Australian Open, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Singura sportivă din Top 50 WTA care va lipsi la primul Grand Slam al anului este olandeza Kiki Bertens, locul 9 WTA, din cauza unei accidentări.

Din România mai sunt acceptate direct Patricia Ţig, locul 56 WTA, Sorana Cîrstea, locul 71 WTA, şi Irina Begu, locul 78 WTA.

Primele 32 de jucătoare din clasamentul WTA vor fi împărţie în două grupe de câte 16 şi vor fi capi de serie la Gippsland Trophy şi Yarra Valley Classic, care formează componenta feminină a Melbourne Summer Series (Great Ocean Road Open şi Murray River Open vor fi cele două turnee masculine de câte 250 de puncte).

Turneele au fost numite astfel pentru a recunoaşte regiunile cheie din Victoria. Melbourne Summer Series şi Australian Open promovează revigorarea statului, în urma provocărilor cu care s-a confruntat populaţia anul trecut, din cauza incendiilor de vegetaţie şi a pandemiei de coronavirus.

Tablourile principale ale celor două turnee feminine, care vor fi completate cu sportive stabilite prin tragere la sorţi, vor fi de câte 64 de jucătoare. Calificările şi meciurile de pe tablourile principale vor începe la 31 ianuarie, după ce toate jucătoarele au încheiat o perioadă de carantină de 14 zile de la sosirea la Antipozi.

Cu acest prilej îşi va face revenirea în competiţii, după 11 luni, australianca Ashleigh Barty, care a ales să nu părăsească ţara ei natală pentru a concura, sezonul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus.

Cele patru turnee, două WTA şi două ATP, vor avea premii totale de peste 2,2 milioane de dolari australieni (1,39 de milioane de euro) şi ar urma să se dispute cu spectatori în tribune.

Australian Open este programat să se desfăşoare între 8 şi 21 februarie, la Melbourne Park.