​Jucătoarea portoricană de tenis Monica Puig, campioana olimpică en titre, a anunţat că nu va participa la ediţia din acest an a Openului Australiei, programat între 8 şi 21 februarie, din cauza problemelor cu care se confruntă la un umăr, informează agenţia EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu voi fi prezentă la turneul australian în acest sezon, din cauza unor probleme la umăr, care persistă de la finalul sezonului trecut. Muncesc din greu, împreună cu echipa mea, pentru a reveni pe teren cât mai repede posibil", a precizat Puig pe reţele de socializare.

În data de 13 august, Puig a sărbătorit patru ani de când a devenit prima sportivă din Porto Rico care a cucerit un titlu de campioană olimpică, cu ocazia Jocurilor 2016 de la Rio.

"La patru ani după una dintre cele mai importante zile din viaţa mea", a scris portoricanca la momentul respectiv pe contul său de Instagram, alături de fotografii surprinse cu ocazia succesului său de la olimpiada braziliană.

Monica Puig, aflată la momentul respectiv pe locul 34 mondial, a învins-o în trei seturi pe germanca Angelique Kerber, ocupanta locului secund în ierarhia WTA, aducând ţării sale prima medalie olimpică de aur din istoria sa, scrie Agerpres.