​Jucătoarea belgiană de tenis Kim Clijsters, fostă numărul unu mondial, a refuzat invitaţia oferită de organizatorii Openului Australiei şi nu va participa la primul turneu de Grand Slam al anului 2021, care va debuta pe 8 februarie la Melbourne, a anunţat luni radio-televiziunea belgiană, citată de Agerpres.

Kim ClijstersFoto: wta insider

În vârstă de 37 ani, Clijsters a revenit în competiţie în luna iulie, după o pauză de peste şapte ani. Ea are în palmares 41 de titluri cucerite în circuitul profesionist, între care patru de Grand Slam, ultimul dintre ele obţinut în 2011 la Australian Open.

Conform listei beneficiarelor de wildcard-uri (invitaţiilor) pentru turneul de la Antipozi, difuzată duminică de site-ul oficial al WTA, numele australiencei Arina Rodionova (locul 169 mondial) figurează în locul celui al belgiencei. Managementul lui Clijsters nu a putut fi contactat luni dimineaţă pentru a confirma informaţia.

Kim Clijsters a disputat doar trei turnee pe parcursul acestui an, fiind eliminată de fiecare dată în primul tur. Ea a revenit în circuit în 2020, pentru a treia oară de la retragerea sa, iar în prezent ocupă locul 1.030 mondial.

Belgianca poate beneficia de invitaţii la turneele de cel mai înalt nivel în baza victoriilor sale la turneele de Grand Slam, obţinute pe parcursul carierei.