Simona Halep petrece Crăciunul alături de familie, numărul doi mondial ținând legătura cu fanii săi prin intermediul rețelelor sociale. Campioana de la Wimbledon a povestit o întâmplare mai puțin cunoscută despre Roger Federer, cel pe care l-a întâlnit de atâtea ori în circuitul profesionist de tenis.

Simona HalepFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prima întâlnire cu marele Federer

"Eram în 2007, la Wimbledon, m-am dus la terenurile de antrenament, aveam badge-ul de juniori și am mers la racordat să-mi las o rachetă. L-am văzut acolo, am înlemnit, n-am știut cum să reacționez și i-am întins badge-ul, l-am întrebat dacă poate să-mi dea un autograf.

Și atunci m-a întrebat ce fac pe acolo, cum sunt. I-am spus că-mi place tenisul, că sunt și eu la Wimbledon și mă bucur de ce e pe acolo, nu mai văzusem teren de iarbă până atunci" - Simona Halep pentru Digisport.

I-a urat de bine încă de la început

"A fost foarte călduros și mi-a dat un sentiment foarte plăcut. Chiar dacă era foarte renumit și foarte bun în sportul nostru, a vorbit cu mine și mi-a urat de bine" - Simona Halep, la emisiunea Așii Tenisului.

Despre retragerea lui Mister Perfect

"N-ar fi nicio tragedie să te retragi la 40 de ani, tu fiind Federer. Va fi o tragedie, cu ghilimelele de rigoare, pentru sportul nostru, pentru colegii lui, îi vom simți lipsa foarte mult.

A fost un idol pentru toată generația noastră, o frumusețe pe teren și în afara terenului un om foarte civilizat, cu bun simț, călduros cu toată lumea. Un geniu, din punctul meu de vedere, și ar fi destul de trist pentru sport ca Federer să dispară, dar consider că atunci când el o să decidă acest lucru, o să fie o decizie înțeleaptă.

Viața înseamnă și altceva în afară de tenis, are o vârstă și ce a realizat el e enorm", a completat Simona Halep.

Marele campion elvețian are 20 de titluri de Grand Slam cucerite în carieră, performanță cu care se află la egalitate pe primul loc cu Rafael Nadal.

Simona Halep, de Crăciun: