​Simona Halep a declarat că a descoperit relaxarea în joc, în acest an, şi astfel nu se mai critică atât de mult pe ea însăşi, potrivit News.ro.

Simona HalepFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Am prins ritmul de a trăi acasă şi este chiar foarte plăcut, mă simt bine şi am şi muncit destul de mult în această perioadă. Anul acesta trebuia să plecăm pe 15 decembrie, dar nu s-a mai întâmplat, s-a schimbat, s-a decalat totul şi acum mă bucur de faptul că pot să stau acasă atât de mult.

(n.r. - ce găseşte pozitiv la anul 2020): Pentru toată lumea a fost greu. Şi pentru mine a fost, pentru că a fost alt ritm, ritmul vieţii a fost schimbat total şi nu a fost uşor să mă acomodez, dar consider că am adaptat anumite lucruri foarte bine la ceea ce aveam de făcut. Pot să iau două lucruri bune din acest an: că am stat mai mult acasă şi m-am bucurat de familie şi de prieteni şi al doilea lucru a fost că am câştigat două titluri şi poate unul dintre cele mai importante e titlul de la Roma, pe care mi-l doream foarte mult şi chiar ajunsesem să-mi pun o presiune pentru că nu-l câştigasem încă. Acum, câştigându-l anul acesta, mă simt împlinită că am trofeul acela frumos de la Roma.

În joc am descoperit relaxarea, mă bucur foarte mult de faptul că sunt pe teren şi nu mă mai critic atât de mult. Consider că am progresat foarte mult la acest aspect şi mă ajută mult pentru că pot să fiu mai lucidă în momentele grele ale unui meci şi avem parte de foarte multe momente grele pentru că e presiune mare, e cel mai înalt nivel din tenis şi e important să stai lucid şi să ai o anumită relaxare în gândire şi pe corp. Dacă eşti stresat nu îţi poţi gestiona corpul foarte bine, iar în viaţa personală am trăit şi eu ca un om normal, adică nu a trebuit să mai iau avionul săptămână de săptămână, nu a mai trebuit să schimb hotelul săptămână de săptămână, mâncarea, pentru că nu este un lucru uşor.

Atunci când începi să te obişnuieşti cu ceva trebuie să schimbi din nou şi acest lucru nu este uşor pentru nimeni. Faptul că am stat acasă atât de mult, faptul că am făcut eu ordine în casă şi mi-am aranjat toate lucrurile mi-au dat nişte sentimente foarte plăcute şi sunt un om normal", a declarat Halep, într-un interviu acordat DigiSport.

Despre coronavirus

"Mie mi-a fost teamă de acest virus încă din martie, m-am protejat foarte mult, am încercat să mă izolez cât am putut de mult, am stat în casă, chiar şi la Constanţa am fost mai rar, dar din nefericire l-am luat. Mi-a fost teamă vreo 10 zile, dar apoi am văzut că totul e ok. Sfatul meu ca toată lumea să se protejeze pentru că nu se ştie cum acţionează de la om la om. Eu mă bucur că nu am avut simptome mari" - Simona Halep.

În 31 octombrie, Halep a anunţat că a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. La 9 noiembrie, Simona Halep a anunţat că s-a vindecat de Covid-19, a mulţumit medicilor de la Matei Balş pentru sprijinul acordat în această perioadă.

Despre zborul cu avionul

"În Europa zbourile sunt mai scurte şi nu prea dorm, dar când merg în SUA sau Australia sau China încerc să dorm. Mi-e frică de avion tot timpul, chiar şi după atâţia ani, am încercat să rezolv această problemă, dar se pare că nu are rezolvare" - Simona Halep.

Despre lipsa publicului

"Simt tot timpul un nod în stomac, dar după 5-10 minute, totul dispare şi îmi văd de joc. Am simţit lipsa publicului la turnee, a presei nu, că e un stres în plus să stai după fiecare meci să vorbeşti cu jurnaliştii" - Simona Halep.

Despre faptul că jucătoarele evoluează mai bine împotriva ei

"Cred că presiunea e strict pe favorită şi de aceea se pierde uneori în faţa unor jucătoare mai slab clasate. Consider că orice meci este greu şi deschis. Diferenţele se fac la nivel mental" - Simona Halep.

Despre izolarea la hotel

"O restricţie când o ai este greu de suportat, nu e uşor, dar ei la turnee încearcă să ne facă viaţa uşoară. Camera e mai mică, parcă nu ai aer, dar asta este. Trăiască telefonul şi filmele. Mai citeşti o carte şi timpul trece. Australienii sunt foarte buni pe organizare, mă aştept să fie excelent şi sunt convinsă că va fi bine. Darren Cahill îmi urmăreşte antrenamentele prin video, live, şi e bine că putem ţine legătura aşa" - Simona Halep.

Simona şi-ar fi dorit să joace cu Justine Henin

"Mi-aş fi dorit să joc cu Justine Henin, am studiat-o foarte mult şi am avut multe de învăţat de la ea, mai ales că avem aceeaşi înălţime şi am zis că se poate" - Simona Halep.

Simona Halep a câştigat în 2020 trei trofee, la Dubai (Premier), la Praga (WTA International) şi la Roma (Premier 5).