Organizatorii au anunţat punerea în vânzare a biletelor pentru Australian Open, fiind comercializate la început tichete pentru 25% din capacitatea arenelor Rod Laver, Margaret Court şi John Cain, informează ATP.

Australian Open, logoFoto: australianopen.com

Organizatorii speră că evoluţia pandemiei de coronavirus va permite desfăşurarea cu spectatori în tribune a primului Grand Slam al anului 2021 şi chiar cu o prezenţă a lor mai mare.

Din cauza pandemiei COVID-19, organizatorii AusOpen ​​iau noi măsuri pentru a asigura siguranţa celor care vor fi prezenţi la Melbourne Park, inclusiv împărţirea complexului în trei zone, fiecare dintre ele incluzând una dintre aceste arene principale.

"În timp ce colaborăm îndeaproape cu guvernul statului Victoria, sperăm să putem creşte numărul de bilete pe măsură ce ne apropiem de eveniment", a declarat directorul turneului Craig Tiley, într-un comunicat de presă.

Australian Open are un plan COVIDSafe, care include bilete vândute în pachete de familie, cuprinse între unul şi şase tichete fiecare, pentru a ajuta la distanţarea fizică. Biletele vor fi digitale în 2021 pentru a minimiza contactele.

În plus, orele de început ale sesiunilor vor fi eşalonate pentru a ajuta la evitarea supraaglomerării. Sesiunile de pe Rod Laver Arena şi Margaret Court Arena vor începe cu ora 11:00, iar cele de pe John Cain Arena de la 12:00.

Australian Open se va disputa în 2021 între 8 şi 21 februarie şi nu din 18 ianuarie, cum era programat iniţial.

Toţi jucătorii trebuie să ajungă la Melbourne între 15 şi 17 ianuarie, înainte de a intra într-o perioadă de izolare de tip bulă, care va dura 14 zile, transmite News.ro.