​Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a declarat că organizatorii competiţiei au confirmări de la sportivi din toată lumea că vor participa, inclusiv de la Roger Federer, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avem confirmări de la toţi sportivii că vor fi în Australia. Evident, fiind începutul sezonului se poate întâmpla orice, dar angajamentele există... Toţi jucătorii, inclusiv Federer, s-au angajat să vină", a spus Tiley.

În urmă cu câteva zile, Rofer Federer afirma că este posibil să nu participe la Australian Open deoarece nu este complet refăcut după o accidentare la genunchiul drept.

Craig Tiley afirmă însă că a ţinut legătura cu Federer şi că elveţianul şi-a început pregătirea la Dubai. "Ne-a spus că data de 8 februarie este mai potrivită pentru el din perspectiva pregătirilor pentru Australian Open. Însă multe depind de cum va reacţiona organismul său în următoarele două-trei săptămâni", a explicat Tiley.

Turneul Australian Open, care în mod normal ar fi trebuit să înceapă la 18 ianuarie, se va desfăşura în perioada 8-21 februarie, amânarea fiind cauzată de pandemia de coronavirus, potrivit News.ro.

Citește și: Roger Federer își alarmează fanii: Recuperarea nu merge conform planului, retragerea apare la orizont