Organizatorii de la Australian Open au comunicat oficial când va debuta primul Grand Slam al lui 2021. Este vorba despre o amânare cu trei săptâmâni față de data comunicată inițial pentru startul turneului de la Melbourne.

Australian Open, logoFoto: australianopen.com

Openul Australiei va debuta pe 8 februarie 2021, cu trei săptămâni mai târziu faţă de data prevăzută iniţial, a anunţat joi Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP), confirmând amânarea în urma restricţiilor sanitare pe care organizatorii competiţiei de la antipozi le vor impune din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA şi AFP.

Faza calificărilor masculine se va derula între 10 şi 13 ianuarie la Doha, în Qatar, după care jucătorii calificaţi şi echipele lor se vor deplasa în Australia pentru a efectua o carantină obligatorie de 14 zile, a indicat ATP, fără să precizeze ce se va întâmpla cu calificările feminine.

Conform presei locale, după sosirea în Australia, jucătorii şi anturajul lor vor fi constrânşi să se cazeze doar în anumite hoteluri şi vor fi autorizaţi să se antreneze până la cinci ore pe zi, transportul de la hotel la Melbourne Park urmând să fie asigurat de organizatori, relatează Agerpres.

Sezonul 2021 din circuitul profesionist masculin de tenis va debuta cu turneele de la Delray Beach (Statele Unite) şi Antalya (Turcia), programate între 5 şi 13 ianuarie, potrivit calendarului comunicat oficial de AFP.

După calificările de la Doha (10-13 ianuarie), vor avea loc alte două turnee, de categoria ATP 250, ambele la Melbourne, între 31 ianuarie şi 6 februarie, înaintea Australian Open.