​A început pregătirea pentru sezonul 2021, după un an în care a fost măcinat de o accidentare (a suferit două operații la genunchi). Roger Federer va împlini 40 de ani în august, dar nu se gândește încă la retragere. Mai mult, marele campion elvețian și-a fixat și principalul obiectiv pentru anul viitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Să sperăm că JO vor putea avea loc la Tokyo anul viitor. Este unul din marile mele obiective. Poate că pentru mine nu a fost atât de rău că Jocurile Olimpice au fost amânate.

Eu şi Mirka iubim mult Japonia şi cultura ei. Copiii mei vorbesc şi acum mult despre această călătorie. Sunt cu adevărat uimit de impactul pozitiv pe care l-a avut această experienţă asupra lor", a declarat Roger Federer.

Este cunoscut faptul că lui Federer îi lipsește din CV medalia olimpică de aur la simplu. Elvețianul a câștigat aurul olimpic, dar la dublu, alături de Stan Wawrinka în 2008, la Beijing.

Roger a mai bifat un argint la simplu la Londra, în 2012 (a pierdut atunci în fața lui Andy Murray).

Federer vrea să revină în competițiile oficiale cu ocazia Australian Open, primul Grand Slam al anului.

De știut:

Andre Agassi este, până acum, singurul jucător care a câștigat toate principalele competiţii de tenis: cele patru de Grand Slam, Turneul Campionilor și Jocurile Olimpice (Atlanta 1996).