Debutant la Turneul Campionilor, Andrey Rublev a părăsit competiția din O2 Arena cu o victorie: 6-2, 7-5 cu Dominic Thiem. Deja calificat în semifinale, austriacul nu și-a găsit neapărat motivația, evoluția lui fiind departe de ceea ce a arătat în victoria cu Rafael Nadal.

Andrey RublevFoto: Ella Ling/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Thiem a fost doar o "umbră" a celui care-l învingea în doua tiebreak-uri pe Rafael Nadal în urmă cu doar două zile.

Austriacul a fost copleșit de un adversar care a dorit cu orice preț să plece cu fruntea sus de la Turneul Campionilor. Rublev a interpretat o partitură ofensivă, iar Dominic nu a părut neapărat preocupat să-l deranjeze.

S-a încheiat 6-2, 7-5 pentru Andrey, după un meci care a durat o oră și 15 minute.

Înfrângerea nu a schimbat cu nimic calculele grupei "Londra 2020": Dominic Thiem merge în semifinale de pe prima poziție, în timp ce Rublev merge acasă, dar bifează prima victorie la Turneul Campionilor.

Rublev a încheiat partida cu un as:

Al doilea semifinalist al grupei va fi decis după meciul Rafael Nadal vs Stefanos Tsitsipas (de la ora 22:00).

Grupa "Londra 2020":

1 Dominic Thiem 2-1 / 4-3

2 Rafael Nadal 1-1 / 2-2

3 Stefanos Tsitsipas 1-1 / 3-3

4 Andrey Rublev 1-2 / 3-4

* Victorii - înfrângeri / Seturi câștigate - pierdute

* Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă vs locul doi din cealaltă grupă. Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.

De știut:

  • În România, Turneul Campionilor poate fi urmărit în direct pe Eurosport.
  • Ediția cu numărul 51 la simplu, 46 la dublu.
  • Se dispută pe hard indoor în O2 Arena.
  • Ultimii campioni: Stefanos Tsitsipas (simplu), Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut (dublu).
  • Ilie Năstase a câștigat de 4 ori prestigiosul turneu de pe final de sezon: 1971, 1972, 1973 și 1975.
  • La dublu, competiția a fost câștigată și de Horia Tecău: în 2015, împreună cu partenerul Jean-Julien Rojer (într-o finală contra lui Florin Mergea și Rohan Bopanna).
  • Este ultima ediție care se va disputa la Londra, de anul viitor Turneul Campionilor urmând să fie găzduit de Torino ("Pala Alpitour", 16.000 de locuri).
  • Jucătorul cu cele mai multe titluri (6): Roger Federer (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011). Este urmat de Novak Djokovic, Ivan Lendl și Pete Sampras (toți cu câte 5). Doar sârbul mai este însă jucător activ dintre cei trei.
  • Jucători importanți care nu au câștigat niciodată Turneul Campionilor: Rafael Nadal, Jim Courier, Rod Laver, Arthur Ashe, Mats Wilander, Michael Chang, Carlos Moya, etc.