​Daniil Medvedev a obținut, miercuri, calificarea în semifinalele Turneului Campionilor, jucătorul din Rusia trecând de-o manieră impresionantă de Novak Djokovic (6-3, 6-3). Liderul mondial a fost dominat la aproape toate capitolele, victoria lui Medvedev fiind una conturată după o oră și 21 de minute.

Novak DjokovicFoto: Dave Shopland/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Succesul îl trimite pe Daniil în semifinale, acolo unde se mai află, dar din cealaltă grupă, Dominic Thiem.

"Întotdeauna îmi place să joc împotriva lui Novak, unul dintre cei mai mari campioni din sportul nostru. În copilărie l-am urmărit cucerind primele sale titluri de Grand Slam, iar visul meu de a-l înfrunta a devenit realitate" - Daniil Medvedev.

Pentru a doua poziție din Grupa "Tokyo 1970" se vor lupta Djokovic și Alexander Zverev: învingătorul va obține biletul pentru semifinale.

Aici poți vedea rezumatele meciurilor disputate miercuri la Turneul Campionilor:

Vor avea loc vineri în Grupa "Tokyo 1970":

Novak Djokovic vs Alexander Zverev

Daniil Medvedev vs Diego Schwartzman

* Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă vs locul doi din cealaltă grupă. Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.

De știut:

  • În România, Turneul Campionilor poate fi urmărit în direct pe Eurosport.
  • Ediția cu numărul 51 la simplu, 46 la dublu.
  • Se dispută pe hard indoor în O2 Arena.
  • Ultimii campioni: Stefanos Tsitsipas (simplu), Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut (dublu).
  • Ilie Năstase a câștigat de 4 ori prestigiosul turneu de pe final de sezon: 1971, 1972, 1973 și 1975.
  • La dublu, competiția a fost câștigată și de Horia Tecău: în 2015, împreună cu partenerul Jean-Julien Rojer (într-o finală contra lui Florin Mergea și Rohan Bopanna).
  • Este ultima ediție care se va disputa la Londra, de anul viitor Turneul Campionilor urmând să fie găzduit de Torino ("Pala Alpitour", 16.000 de locuri).
  • Jucătorul cu cele mai multe titluri (6): Roger Federer (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011). Este urmat de Novak Djokovic, Ivan Lendl și Pete Sampras (toți cu câte 5). Doar sârbul mai este însă jucător activ dintre cei trei.
  • Jucători importanți care nu au câștigat niciodată Turneul Campionilor: Rafael Nadal, Jim Courier, Rod Laver, Arthur Ashe, Mats Wilander, Michael Chang, Carlos Moya, etc.