În 2011, Simonei Halep nu i s-a permis să se antreneze la Centrul Național de Tenis pentru că nu a jucat la FedCup. După ani de zile, Ruxandra Dragomir (pe atunci președintele FRT) a declarat că nu își aduce aminte de acel incident. Răspunsul Simonei la cele spuse de Dragomir nu s-a lăsat prea mult așteptat.

Simona HalepFoto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

Context:

Într-un amplu interviu acordat lui Andi Moisescu, Simona a povestit printre altele că în 2011 i s-a interzis să se antreneze la Centrul Național de Tenis după ce nu a putut onora prezența la un meci de FedCup (din cauza unei accidentări).

La puțin timp după această declarație, Ruxandra Dragomir (pe atunci șefa FRT) a precizat că nu își aduce aminte de acest incident și că oricum Simona ar trebui să îi fie recunoscătoare pentru că a fost convocată la FedCup pe când avea doar 16 ani.

Ce i-a răspuns Halep fostei șefe a FRT, Ruxandra Dragomir

"Eu cred că e mai ușor să spui că nu-ți amintești decât sa-ți asumi niște treburi. Îmi amintesc perfect acel moment. A fost unul dintre cele mai grele. Acum 10 ani eram doar un copilaș. Mi s-a spus că nu am voie să mă antrenez la CNT pentru că nu am jucat la Fed Cup" - Simona Halep, pentru Digisport.

"Am fost convocată la Fed Cup când aveam 16 ani și a fost pentru că am făcut semifinală la Australian Open. Nicio altă junioară nu făcuse nimic la Grand Slam și, oarecum, aveam potențial. De aceea m-a convocat, nu din alt motiv. Arătam că pot face o treabă bună și de aceea am fost convocată", a completat numărul doi WTA pentru sursa citată.

Sezonul 2020 a fost unul mult mai scurt pentru toate jucătoarele din circuitul WTA, pandemia de coronavirus dând peste cap toate planurile.

În acest an, Halep a disputat 26 de meciuri oficiale, dintre acestea câștigând 23.

Au învins-o pe Simona: Aryna Sabalenka (sferturi, Adelaide), Garbine Muguruza (semifinale, Australian Open) și Iga Swiatek (optimi, Roland Garros).

Halep va încheia stagiunea cu 3 titluri câștigate: Dubai, Praga și Roma.

Simona Halep în circuitul WTA:

2020: 23-3 (victorii/înfrângeri) / $1.937.890 bani câștigați din tenis

2019: 43-17 / $6.962.442

2018: 46-11 / $7.409.564

2017: 45-17 / $5.275.227 etc.