Lumea tenisului traversează, la fel de altfel ca toate sporturile, o perioadă dificilă din cauza pandemiei de coronavirus. Sunt multe discuții despre schimbarea unor reguli din sportul alb, iar cea mai importantă este cea a disputării după modelul 3 din 5 seturi la Grand Slam. Novak Djokovic vrea eliminarea acesteia, în timp ce Rafael Nadal se declară împotriva modificării.

Nadal vs DjokovicFoto: Colaj foto

Sârbul își dorește ca la toate turneele să se joace după sistemul "două din trei seturi", în timp ce ibericul spune că un turneu de Grand Slam este ceva special, iar regula în vigoare (n.r. 3 din 5) trebuie să rămână.

Ce spune Nadal

"Sunt total împotriva schimbării regulii de 3 din 5 seturi de la Grand Slam, este parte din istoria sportului nostru.

Avem o zi liberă (n.r. între tururi la Grand Slam), iar această regulă face diferența față de restul turneelor. Să joci la un asemenea turneu cere altceva de la un jucător: forță mentală suplimentară, la fel din punct de vedere fizic. Cred cu tărie că regula trebuie să rămână" - Rafael Nadal.

Djokovic, în contradicție cu Rafa

"Sunt mai degrabă un fan al regulii de două din trei seturi peste tot, la toate turneele. Pentru a îmbunătăți produsul numit tenis simt că trebuie să ne adaptăm.

Simt că avem destule turnee, destule meciuri. Avem cel mai lung sezon dintre toate sporturile. Nu văd motivul pentru care să mai jucăm 3 din 5, în afară de motivul tradiției, desigur" - Novak Djokovic.

Cei doi mari campioni se află în aceste momente la Londra, acolo unde are loc Turneul Campionilor. Ambii au debutat cu dreptul la competiția din O2 Arena: Nadal în fața lui Andrey Rublev, iar Djokovic în fața lui Diego Schwartzman.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 17

4 Pete Sampras 14

5 Roy Emerson 12

6 Rod Laver / Bjorn Borg 11 etc.