Simona Halep s-a vindecat de Covid-19, iar între timp a reluat, luni, și pregătirea pentru noul sezon competițional. Numărul doi WTA le transmite și un mesaj celor care nu cred în existența noului coronavirus.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Halep și experiența numită Covid-19

"E prima zi în care mă antrenez 100%. Am avut o perioadă de 10 zile după Covid în care m-am recuperat. Am avut grijă pentru că am avut emoții, nu știam la ce să mă aștept.

Nu am probleme de respirație și sunt pregătită să încep pregătirile pentru noul an" - Simona Halep, pentru Digisport.

"Am avut febră, dureri de cap, dureri musculare, dar nu pentru o lungă perioadă de timp. Am trăit cu teamă zi de zi că o să se întâmple ceva, dar e bine că am trecut destul de ușor" - Simona Halep.

A crezut de la început în existența virusului

"Nu sunt de acord deloc cu ceea ce aud pentru că eu am crezut în această boală de la început. Nu am avut vreun moment în care să spun că nu există.

Cine nu crede, greșește din punctul meu de vedere. Mi-a părut rău de ce am auzit că s-a comentat la fotografia aceea (n.r. alături de o parte a personalului medical de la spitalul Matei Balș)", a mai spus Simona Halep, pentru Digisport.

Pe 31 octombrie, numărul doi din ierarhia WTA anunțase, tot pe Twitter, că s-a infectat cu noul coronavirus.

Halep a precizat, după Roland Garros, că nu va mai juca în meciuri oficiale anul acesta.

Sezonul 2020 a fost unul mult mai scurt pentru toate jucătoarele din circuitul WTA, pandemia de coronavirus dând peste cap toate planurile.

În acest an, Halep a disputat 26 de meciuri oficiale, dintre acestea câștigând 23.

Au învins-o pe Simona: Aryna Sabalenka (sferturi, Adelaide), Garbine Muguruza (semifinale, Australian Open) și Iga Swiatek (optimi, Roland Garros).

Halep va încheia stagiunea cu 3 titluri câștigate: Dubai, Praga și Roma.

Simona Halep în circuitul WTA:

2020: 23-3 (victorii/înfrângeri) / $1.937.890 bani câștigați din tenis

2019: 43-17 / $6.962.442

2018: 46-11 / $7.409.564

2017: 45-17 / $5.275.227 etc.