WTA a informat jucătoarele că sezonul 2021 al circuitului profesionist va începe la 2 ianuarie, în Australia, informează Marca.com.

WTA, logoFoto: wtatennis.com

În prima săptămână, ar urma să se dispute două turnee, unul de categorie Premier şi altul de categorie WTA International, însă oraşele care le vor organiza nu au fost precizate încă.

A doua săptămână a sezonului va avea tot două turnee, Premier şi WTA International. În aceeaşi săptămână se vor disputa calificările pentru Australian Open, Grand Slam programat să înceapă la 18 ianuarie.

În calendar, în a doua săptămână a Australian Open figurează şi un turneu de 125 de puncte, iar după turneul de la Melbourne unul de categorie WTA International. Toate aceste competiţii vor avea loc în Australia.

Potrivit publicaţiei australiene Herald Sun, turneele ar putea avea loc numai la Melbourne, pentru a evita călătoriile dintr-un oraş în altul, ţinând cont de pandemia de coronavirus.

În acest moment, Australia are un număr foarte redus de cazuri de infectare cu noul coronavirus pe zi, sub 20, transmite News.ro.