Daniil Medvedev (favorit 3) a câștigat primul său titlu ATP al anului, după ce l-a învins pe Alexander Zverev (cap de serie nr. 4), scor 5-7, 6-4, 6-1, în finala Masters-ului de la Paris-Bercy. Rusul a avut nevoie de două ore și șapte minute pentru a obține victoria.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chiar dacă avea un palmares negativ în fața germanului (1-5), Medvedev a salvat șase din cele șapte mingi de break ale adversarului și a cucerit al treilea titlu de Masters (a jucat patru finale).

Pe parcursul competiției, Medvedev a mai trecut de Kevin Anderson (Africa de Sud, 86 ATP), Alex De Minaur (Australia, 25 ATP), Diego Schwartzman (Argentina, 9 ATP) și Milos Raonic (Canada, 17 ATP).

Medvedev a devenit astfel al patrulea campion rus al turneului de la Paris, după Marat Safin, Nikolay Davydenko și Karen Khachanov.

Pentru performanța de la Paris-Bercy, Daniil va primi 1.000 de puncte ATP și 225.210 de euro. De cealaltă parte, Alexander va obține 600 de puncte ATP și 150.000 de euro. Ambii jucători vor urca o poziție în clasament: Medvedev se va afla pe locul 4, iar Zverev pe 6.

Daniil Medvedev (24 de ani) are în palmares opt titluri ATP (trei de Masters). Acesta s-a impus la Sydney, Winston-Salem, Tokyo (2018), Sofia, Cincinnati, Sankt Petersburg, Shanghai (2019) și Paris-Bercy (2020).

Ultimul punct al finalei dintre Medvedev și Zverev:

Proba de dublu a fost câștigată de echipa formată din canadianul Felix Auger-Aliassime şi polonezul Hubert Hurkacz. Cei doi au învins în finală perechea Mate Pavic (Croaţia)/Bruno Soares (Brazilia), favoriţi doi, scor (3)6-7, 7-6(7), 10-2.