Revenirea este programată să aibă loc la Australian Open, anul viitor. Până atunci, Roger Federer a început deja să folosească din nou racheta de tenis și vorbește deschis despre retragerea din sportul de performanță - marele campion elvețian a împlinit 39 de ani pe 8 august.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebările pe seama unei eventuale retrageri din tenis sunt la ordinea zilei de ani buni pentru Roger. Nu a scăpat nici de această dată, cu ocazia unui interviu realizat recent pentru firma de echipament sportiv care-l îmbracă, Uniqlo.

"Sper că nu vrei să mă întrebi asta, știi că devin foarte furios, foarte supărat!? Normal că glumesc", a spus Roger Federer în fața inevitabilei întrebări despre retragere.

"Simt că a mai rămas ceva în mine (n.r. de arătat în circuitul mondial). Și, chiar dacă nu a mai rămas, asta e. Nu voi face pasul înapoi din tenis.

Nimic nu s-a schimbat, încă lupt din plin pentru a reveni pe teren. Îmi doresc să fiu pe teren, îmi face plăcere să joc împotriva legendelor din acest sport și a celor mai buni jucători din lume. Nu mă voi retrage prea curând", a concluzionat Mister Perfect.

Sezonul 2020 a fost cel în care Federer a disputat cele mai puține meciuri din întreaga carieră: 6 (5 victorii și o înfrângere). De asemenea, 2020 a fost, alături de 2016, anul în care campionul de la Basel nu și-a trecut în palmares niciun titlu ATP. Reamintim că Roger are 103 competiții câștigate de-a lungul carierei (1242 de victorii și 271 de înfrângeri).

Clasamentul detaliat al titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer, Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 17

4 Pete Sampras 14

5 Roy Emerson 12

6 Rod Laver, Bjorn Borg 11 etc.

Roger Federer, 39 de ani (6 AO, 1 RG, 8 W, 5 USO)

Rafael Nadal, 34 de ani (1 AO, 13 RG, 2 W, 4 USO)

Novak Djokovic, 33 de ani (8 AO, 1 RG, 5 W, 3 USO).