​A trecut de Novak Djokovic în sferturi, dar nu a avut armele necesare pentru a trece și de Andrey Rublev în finala turneului de la Viena. Lorenzo Sonego, marea surpriză a săptămânii în tenisul masculin, a pierdut ultimul act de la Viena, competiție dotată cu premii totale în valoare de 1.4 milioane de euro.

Andrey RublevFoto: Joe Klamar / AFP / Profimedia

Rublev s-a impus "în oglindă", scor 6-4, 6-4, la capătul unei finale care a durat o oră și 18 minute. Locul 8 ATP și cap de serie numărul 5, rusul a avut jocul mai clar, agresivitatea aducându-i lui Rublev prim-planul în multe schimburi.

Câștigarea turneului de la Viena i-a adus lui Andrey Rublev calificarea la Turneul Campionilor de la Londra (este debutant), competiție care se va disputa în O2 Arena între 15 și 22 noiembrie 2020.

"Acest turneu este special pentru mine, pentru că bunica a fost şi austriacă, aşa că am şi eu sânge austriac. Este un trofeu special pentru mine" - Andrey Rublev, la ceremonia de decernare a trofeului.

În 2020, jucătorul din Rusia se poate lăuda cu cinci titluri ATP: Sankt Petersburg, Hamburg, Adelaide, Doha și Viena.

Performanțele lui Rublev în 2020:Se cunosc până acum numele a șapte jucători calificați la Nitto ATP Finals de la Londra: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev și Andrey Rublev.