Câștigând al 13-lea titlu la Roland Garros, Rafael Nadal a obținut o izbândă care nu va putea fi depășită de nimeni, a spus directorul turneului French Open. Guy Forget, fost nr. 4 mondial, consideră că Nadal a atins o culme nu numai în tenis, ci în toate sporturile: „Nu-mi pot imagina cum te simți obținând măcar unul din cele două recorduri. Nu am fost în această poziție. Mi-aș fi dorit-o” (zâmbind).

Rafael Nadal si Novak Djokovic, la Roland Garros 2020Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Să câștigi două turnee de Grand Slam de fiecare dată este incredibil, desigur, dar pentru mintea mea să câștigi la Roland Garros, unde probabil e cel mai greu s-o faci din punct de vedere mental și fizic, de 12 ori, iar apoi a 13-a oară, este un record care nu va putea fi depășit vreodată. Este dincolo de ce și-ar fi putut imagina oricine acum 10 ani, să zicem.

Știți, Bjorn Borg a câștigat acest turneu de șase ori – Rafa a dublat asta. Dacă te gândești la cariera unui jucător, care durează în medie 15 ani, a crescut de la 10 la 15, și-ți dai seama că Rafa a jucat 13 finale aici și a câștigat 13, pentru mine este dincolo de puterea de înțelegere.

Poate că în viitor cineva va face și mai bine, dar în mintea mea este cea mai mare performanță sportivă pe care o vom vedea vreodată” - Guy Forget.