​Spaniolul Rafael Nadal a declarat, duminică seară, după ce a câştigat turneul de la Roland Garros, că pentru el succesul la această competiţie “înseamnă totul”, informează atptour.com.

Rafael Nadal si trofeul de la Roland GarrosFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

“Să câştig aici înseamnă totul pentru mine. Nu este momentul să mă gândesc la al 20-lea trofeu de Grand Slam. Pentru mine, astăzi importantă este victoria de la Roland Garros. Înseamnă totul pentru mine. Am trăit aici majoritatea momentelor importante din carieră. Ador acest oraş şi acest teren”, a spus Nadal, potrivit News.ro.

“În Australia, Novak m-a ucis, dar ziua de astăzi a fost pentru mine”, a adăugat spaniolul, care a fost învins de Djokovic cu 6-3, 6-2, 6-3, în finala Australian Open din 2019.

Spaniolul a transmis şi un mesaj de încurajare pentru toată lumea în contextul pandemiei de coronavirus: “Ne confruntăm cu unul dintre cele mai dificile momente. Trebuie să continuăm să mergem, să rămânem pozitivi şi vom trece peste asta împreună”.

Rafael Nadal a demonstrat din nou că este "regele zgurii", după ce l-a învins categoric, scor 6-0, 6-2, 7-5, pe rivalul său Novak Djokovic, după două ore și 42 de minute de joc. Rafa și-a trecut în palmares al 13-lea titlu la Roland Garros (un record absolut) și al 20-lea de Grand Slam, peformanță cu care l-a egalat pe Roger Federer.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 17

4 Pete Sampras 14

5 Roy Emerson 12

6 Rod Laver / Bjorn Borg 11 etc.

S-ar putea să te mai intereseze și:

FOTO Ce a postat Roger Federer imediat după ce Rafael Nadal l-a egalat la numărul de titluri de Grand Slam

Simona Halep, mesaj pentru Rafael Nadal: "Ești un exemplu pentru toți și cel mai bun. Respect imens"