​Poloneza Iga Swiatek a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat turneul de la Roland Garros, că pentru ea este un sentiment copleşitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Swiatek va urca pe locul 17 WTA ca urmare a acestui succes.

“Nu sunt foarte bună la discursuri, dar vreau să le mulţumesc tuturor celor care au făcut ca acest turneu să fie posibil, pentru că în aceste vremuri a fost destul de greu pentru federaţie şi pentru organizatori să ţină acest turneu. Sunt bucuroasă că încă ne putem face treaba şi că le putem aduce bucurii oamenilor. Este o nebunie. Mă uitam în fiecare an la Rafa ridicând trofeul, aşa că este o nebunie că sunt în acelaşi loc. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne privesc din Polonia. Sunt fericită că în sfârşit familia mea a fost aici şi nu ştiu, este copleşitor pentru mine. Acum doi ani, am câştigat trofeul la junioare (la dublu), iar acum sunt aici”, a spus Swiatek.

Poloneza Iga Swiatek, în vârstă de 19 ani, locul 54 WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, primul său trofeu, potrivit News.ro.

Swiatek a învins-o în finală pe americanca Sofia Kenin, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, scor 6-4, 6-1, într-o oră şi 24 de minute.

Citește și: Iga Swiatek, campioană la Roland Garros - La doar 19 ani, poloneza a câștigat primul titlu de Grand Slam fără să piardă vreun set