Rafael Nadal și-a făcut din plin temele înainte de semifinala cu luptătorul Diego Schwartzman, ibericul evitând o desfășurare a evenimentelor precum cea din turneul de la Roma (argentinianul s-a impus atunci în două seturi). Rafa a jucat perfect din punct de vedere tactic, iar victoria în trei seturi (6-3, 6-3, 7-6(0)) îl duce pe spaniol pentru a 13-a oară (!) în finala de la Roland Garros.

Rafael NadalFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meciul de pe Chartier a semănat în multe momente cu unul de șah: s-a jucat la fiecare mutare, a avut de pierdut confruntarea la capitolul spectacol (meciul de la Roma a fost un adevărat recital din acest punct de vedere), iar cel care a fost mai precis a fost Nadal.

Ibericul a avut în forehand o armă formidabilă în multe momente, în timp ce serviciul a fost mult superior față de ceea ce a putut afișa Nadal la Roma în urmă cu doar câteva săptămâni.

Diego (favorit 12) nu a părut neapărat în apele sale, meciul maraton (și de o intensitate fantastică) contra lui Dominic Thiem din sferturi lăsând urme adânci (a pierdut "în oglindă" primele două seturi, 6-3).

Inimosul argentinian nu a mai fost la fel de pasiv în a doua parte a setului al treilea, o manșă în care a revenit de la 2-4 pentru a duce duelul până în tiebreak. Din păcate pentru el, tiebreak-ul a fost unul în care a greșit mult, iar Nadal s-a impus la zero.

Argentinianul are însă de ce să fie mândru: finalist la Roma, semifinalist la Roland Garros, iar de săptămâna viitoare va pătrunde în premieră în TOP 10 ATP (pe locul 8).

Nadal face pasul în cea de-a 13-a finală din carieră, ibericul cucerind de 12 ori trofeul pe Chatrier.

Semifinala a durat trei ore și 9 de minute.

În marea finală de duminică, Nadal se va duela cu învingătorul partidei dintre Novak Djokovic (1) și Stefanos Tsitsipas (5).

De știut: A fost victoria cu numărul 99 pentru Rafa la Roland Garros (are doar două înfrângeri în istoria participărilor la Paris).

Ultimul punct al semifinalei: