Povestea frumoasă de la Paris continuă pentru Nadia Podoroska, jucătoare venită din calificări, locul 131 WTA. Sportiva din Argentina a făcut, marți, pasul spre semifinalele de la Roland Garros după ce a trecut, scor 6-2, 6-4, de Elina Svitolina, cap de serie numărul trei.

Nadia PodoroskaFoto: Martin BUREAU / AFP / Profimedia

Rămasă principala favorită la câștigarea titlului de la Paris (după eliminările Simonei Halep și Karolinei Pliskova), Elina nu a putut profita de o ocazie importantă.

Svitolina a fost dominată pe plan ofensiv de o jucătoare care se află în fața celui mai bun moment al carierei.

Soarta meciului s-a decis practic de la retur, pentru că serviciul a fost o mare problemă pentru ambele sportive (procentaje foarte slabe de la lansare au avut amândouă).

Nadia și-a respectat partitura ofensivă arătată la Paris, a produs 30 de lovituri câștigătoare (Elina a avut doar 8) și a câștigat în total 66 de puncte (față de 49 ale Svitolinei).

Meciul de pe Philippe Chatrier a durat o oră și 19 minute.

În semifinale, Podoroska se va duela cu învingătoarea partidei dintre Iga Swiatek (a eliminat-o în optimi pe Simona Halep) și Martina Trevisan.

De știut:

  • Sportiva din Argentina cu origini ucrainene este prima jucătoare care ajunge în penultimul act la Paris, venind din calificări, şi tot prima în 21 de ani la oricare dintre cele patru Grand Slam-uri.
  • După evoluția fantastică de la Paris, Nadia va intra în Top 50 WTA.

Ultimul punct al partidei: