Procurorii francezi au demarat o anchetă pentru un meci de dublu de la Roland Garros în care au evoluat și jucătoarele Andreea Mitu și Patricia Țig, informează AFP.

Roland GarrosFoto: Hotnews

Partidă suspectă, mafia pariurilor ar fi intrat pe fir

Meciul pe seama căruia a fost deschisă o anchetă de către procurorii francezi este cel dintre Andreea Mitu/ Patricia Ţig vs Madison Brengle/Iana Sizikova (SUA/Rusia), scor 7-6(8), 6-4, din turul I al probei de dublu feminin de la Roland Garros.

Mai multe semne de întrebare

A fost raportat un număr neobişnuit de mare de pariuri la această partidă, iar în plus a fost înregistrată o evoluţie suspectă a jucătoarei Iana Sizikova în gameul al cincilea al setului secund.

În acel game, Sizikova a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care pare accesibil de returnat. Româncele au obţinut break-ul la zero şi au preluat conducerea cu 3-2. Sizikova, 25 de ani, ocupă locul 89 în clasamentul probei de dublu şi locul 652 la simplu.

Ce spun procurorii francezi

Parchetul parizian a deschis o anchetă în care precizează că există suspiciuni de "corupție sportivă" și "escrocherie organizată".

Aici poate fi văzut momentul incriminat: