Fiona Ferro și Patricia Țig au oferit un meci maraton, presărat cu multe răsturnări de scor, cu momente spectaculoase, dar și cu unele căderi inexplicabile. Franțuzoaica a fost mai puternică din punct de vedere fizic în decisiv, iar scurtele au fost cele care au făcut până la urmă diferența în situațiile în care oboseala era una extremă. Ferro s-a impus în trei seturi, scor 7-6(7), 4-6, 6-0, și merge în optimi la Roland Garros.

Patricia TigFoto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

De știut: România mai are o singură reprezentantă pe tabloul feminin de simplu de la Roland Garros: Simona Halep. Sâmbătă au părăsit competiția Irina Bara și Patricia Țig.

Patricia Țig - Fiona Ferro 6-7(7), 6-4, 0-6

Setul III

Uzura fizică se simte, este multă oboseală. Fiona profită în aceste momente de o armă importantă: scurtele. Franțuzoaica se distanțează la 3-0 în decisiv, cu două breakuri. Patricia nu mai poate susține la fel raliurile lungi, a căutat să scurteze punctele, dar soluțiile nu au fost cele mai inspirate. Ferro simte foarte bine scurtele, le și maschează perfect, iar Patricia nu mai are energia necesară pentru a pleca de fiecare dată după minge (0-4). După ce a salvat trei mingi de break , Țig tot și-a cedat până la urmă serviciul, iar tabela s-a modificat la 5-0. Nu a mai fost cale de întors: Ferro s-a impus la zero în decisiv și a obținut biletul pentru optimile de la Roland Garros.

Setul II

A doua manșă a debutat în aceleași coordonate: echilibru, puncte câștigate cu multă muncă și un ușor avantaj de la serviciu. Gameul cu numărul cinci a fost unul maraton (de aproape 15 minute), iar după ce a salvat patru mingi de break Patricia a trecut din nou în avantaj pe tabelă (3-2).

Patricia a reușit breakul la 4-3, a ajuns la 40-0 pe propriul serviciu, dar nu a reușit să fructifice șansele imense avute. Fiona a rămas în set, profitând și de indecizia jucătoarei noastre în anumite situații (5-4). Ce nu a putut de la lansare a reușit însă Țig de la retur: a câștigat urmatorul game, iar manșa i-a revenit cu 6-4.

Setul I

Fiona este rapidă de pe baseline și încearcă să o deplaseze cât mai mult pe Patricia (1,8 metri). De cealaltă parte, Țig încearcă să-și pună în evidență forehandul exploziv. Gameul al cincilea aduce și primul break: Patricia se apără eficient cu slice-ul, face apoi foarte bine tranziția în ofensivă și reușește să se impună contra serviciului (3-2).

Din păcate, Patricia nu poate profita de avantajul breakului, comite mai multe erori și își pierde serviciul. Mai mult, franțuzoaica rupe bine ritmul (ascunde foarte bine scurtele) și câștigă două gameuri consecutive.

Finalul de set este unul în care se înmulțesc erorile și deciziile neinspirate de ambele părți: Patricia a făcut un game rău la 5-4, pe propriul serviciu, iar Ferro a restabilit egalitatea. Este nevoie de tiebreak pentru a putea fi stabilită câștigătoarea primului set.

Tiebreakul prezintă accente dramatice: multe egalități, iar la 7-6 Patricia salvează o minge de set după un raliu epuizant. Nu mai poate face însă nimic la a doua șansă a frunțuzoaicei, iar Fiona se impune cu 9-7 după o manșă care a durat 84 de minute!

Tot sâmbătă, Irina Bara a fost eliminată de Sofia Kenin, scor 2-6, 0-6.

Remintim că Simona Halep este deja calificată în optimi după ce a trecut categoric, scor 6-0, 6-1, de Amanda Anisimova.

S-ar putea să te intereseze și:

Patricia Ţig, despre relaţia ei cu Răzvan Sabău: "Viaţa mea cu el și cu Sofia îmi oferă pace şi fericire"