În mod normal, scorul ne-ar putea scuti de prea multe comentarii (6-2, 6-0), însă realitatea din teren a fost un pic alta. Irina Bara a avut multe momente bune, au fost multe gameuri echilibrate, dar din păcate Sofia Kenin le-a câștigat pe toate. De la 2-0 în favoarea ei, Bara nu a mai apărut pe tabelă, iar Kenin merge în optimile de la Roland Garros după un meci care a durat o oră și 12 minute.

Irina BaraFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Irina Bara - Sofia Kenin 2-6, 0-6

Setul II

Irina nu poate întrerupe seria câștigătoare a adversarei: înca un game echilibrat îi revine americancei, iar Sofia face breakul din debutul setului al doilea. În 5 din 6 gameuri, Bara a avut mingi de break, dar nu a reușit să profite de vreuna. Kenin nu are nevoie de prea multe oportunități și își mărește seria la 9 gameuri consecutive în care s-a impus. Irina a avut alte șanse de break, dar tabela s-a modificat numai în dreptul americancei. Manșa s-a încheiat cu 6-0 în favoarea lui Kenin, dar rezultatul este unul mai degrabă dur față de realitatea din teren.

Setul I

Începutul de meci este unul în care Irina arată multă încredere în propriile-i forțe. Deplasarea este la un nivel ridicat, iar acest lucru o obligă pe Kenin să apeleze tot mai des la scurte. Această lovitură o ajută foarte mult pe americancă: reușește rebreakul (2-1).

Sofia intră tot mai bine în partidă: simte mingea, îi ies loviturile, o aleargă serios pe Irina și leagă o serie de cinci gameuri la rând (2-5). Din păcate, Bara rateaza prea multe șanse (a pierdut un game de la 40-0 în favoarea sa), iar Kenin nu o iartă. Diferența de experiență se vede din plin, iar campioana de la Australian Open încheie manșa cu 6-2, după ce a fost condusă cu 2-0. Sofia a câștigat cu doar 7 puncte în plus în primul set, dar a fost mai precisă în momentele importante.

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în 2018, la Dothan, iar câștig de cauză a avut sportiva din SUA, scor 7-5, 4-6, 6-3.

Bara vs Kenin

Ani: 25-21

Locul nașterii: Stei, România - Moscova, Rusia

Înălțime: 1,64 metri - 1,7 metri

Titluri WTA: 0-5

142 WTA - 6 WTA

Bani câștigați din tenis: $557.166 - $6.245.694

Cel mai bun loc ocupat în clasamentul WTA: 139 - 4.