În 2019, se întâlneau pentru prima dată la Paris, iar Simona câștiga de-o manieră categorică. Soarta face ca Iga Swiatek și Simona Halep să se dueleze tot la Roland Garros și tot în faza optimilor. Poloneza a avut înainte de meciul de duminică o declarație care a adunat zâmbete.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pe 3 iunie 2019, Simona și Iga se duelau pe Chatrier. A fost un meci care s-a cam încheiat înainte să înceapă cu adevărat: 6-1, 6-0, după doar 45 de minute.

La un an și câteva luni distanță, Swiatek are ocazia să joace din nou împotriva Simonei pe zgura pariziană.

"Sper doar ca meciul să dureze mai mult decât anul trecut, deoarece au fost doar 40 de minute. Am fost foarte stresată. Următorul meu obiectiv e să mă asigur că joc cel mai bun tenis al meu și să mă bucur de șansa de a juca aici" - Iga Swiatek, citată de Reuters.

Ce a răspuns Simona

"Nu are legătură faptul că am câştigat atât de uşor anul trecut. Va fi cu totul şi cu totul alt meci, știu la ce să mă aştept, ştiu cum joacă, însă este o jucătoare foarte puternică.

Loveşte destul de tare mingea, aşa că va trebui să joc poate la fel cum am făcut-o cu Amanda. Eu vreau doar să joc cât se poate de bine şi să mă concentrez pe mine, nu pe adversară" - Simona Halep, la Eurosport.

Iga Swiatek, traseul de la Roland Garros 2020:

Turul III

Iga Swiatek - Eugenie Bouchard 6-3, 6-2 (1h 14 min)

Turul II

Iga Swiatek - Su-Wei Hsieh 6-1, 6-4 (1h 7 min)

Turul I

Iga Swiatek - Marketa Vondrousova 6-1, 6-2 (1h 3 min)

Ce a fost în 2019, rezumatul partidei dintre Simona Halep și Iga Swiatek: