Simona Halep a dominat autoritar partida cu Amanda Anisimova și a declarat că știa încă de anul trecut că trebuie să schimbe ceva în jocul său. Principala favorită de la Roland Garros i-a dedicat victoria antrenorului Darren Cahill.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am jucat bine, fix ce trebuia să joc. Ştiam ce am de făcut să câştig în faţa ei. Ştiam că trebuia să returnez bine, m-am simţit bine, mai ales că lucrurile au mers foarte bine şi la antrenament. Pentru mine a fost cea mai bună decizie să nu mă duc la US Open, m-am pregătit în Europa, pe zgură şi mă bucur foarte mult că sunt aici", a declarat Halep la Eurosport.

Simona i-a dedicat victoria antrenorului Darren Cahill, care a împlinit 55 de ani: "Sunt foarte fericită că am câștigat, este un cadou pentru Darren, pentru că astăzi este ziua lui. La mulți ani, Darren!".

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat, vineri, în optimi la Roland Garros, după ce a învins-o pe americanca Amanda Anisimova, locul 29 mondial, scor 6-0, 6-1, după 54 de minute de joc.

Citește și: Simona Halep, în optimi la Roland Garros: 6-0, 6-1 cu Amanda Anisimova / Imperial

De știut:

  • În urma acestui succes, Halep a egalat scorul meciurilor directe cu Anisimova: 1-1.

  • Calificarea în optimi este recompensată la Roland Garros cu 189.000 de euro și 240 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Site-ul oficial al competiției despre victoria Simonei: Ca un uragan
  • Simona Halep are un titlu la Paris (2018) și a mai disputat și alte două finale: 2014 (învinsă de Maria Sharapova) și 2017 (învinsă de Jelena Ostapenko).
  • Simona se află în fața unei serii foarte bune: a bifat a 17-a victorie consecutivă în circuitul WTA. Ultima înfrângere datează din ianuarie, din semifinalele de la Australian Open (a fost depășită de Garbine Muguruza).