​​Elina Svitolina (5 WTA și cap de serie nr. 3) s-a calificat, vineri, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Ekaterina Alexandrova (30), scor 6-4, 7-5. Jucătoarea din Ucraina a avut nevoie de o oră și 41 de minute pentru a obține victoria.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida a început cu o minge de break salvată de ucraineancă în primul game. Cele două jucătoare au mers cap la cap până în game-ul al zecelea, când Elina a făcut break la 0. Setul secund a avut o desfășurare similară: ambele jucătoare au câștigat la retur în debutul manșei, ca mai apoi să servească foarte bine până în game-ul al 12-lea, când Svitolina a făcut break-ul decisiv.

În optimi, Elina Svitolina se va duela cu învingătoarea partidei dintre Caroline Garcia (Franța, 45 WTA) și Elise Mertens (Belgia, 20 WTA și favorită 16).

Elina Svitolina se află pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep: cele două se pot întâlni în semifinalele competiției.

La Roland Garros, cea mai bună performanță a Elinei este prezența în sferturile de finală (2015 și 2017).

Competiția de la Roland Garros poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.