Patricia Țig (58 WTA) s-a calificat, joi, în turul trei de la Roland Garros, după ce a învins-o pe americanca Christina McHale (81 WTA), scor 6-4, 6-3. În aceeași fază a competiției a ajuns și Irina Bara (142 WTA), după ce belgianca Alison Van Uytvanck (65 WTA) a abandonat la scorul de 6-1, 4-0 pentru jucătoarea noastră.

Patricia TigFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • În turul următor, Patricia Țig se va întâlni cu învingătoarea meciului dintre Elena Rybakina (Kazakhstan, 18 WTA și favorită 14) și Fiona Ferro (Franța, 49 WTA).
  • Irina Bara se va duela în turul trei cu Sofia Kenin (6 WTA, a patra favorită), care a trecut de Ana Bogdan.

  • Cele două jucătoare și-au asigurat câte un cec în valoare de 126.000 euro şi 170 puncte WTA.

Patricia Țig vs Christina McHale 6-4, 6-3

Primul set a fost unul echilibrat. Chiar dacă Patricia a făcut break și părea să se desprindă, McHale a încercat din răsputeri să revină în set (al cincilea game a durat 12 minute, Țig a salvat trei mingi de rebreak) și a câștigat, în cele din urmă, la retur în al șaptelea game. McHale a egalat scorul cu serviciul (4-4). Patricia a reușit să opreascsă seria pozitivă a americancei și s-a impus cu 6-4, după ce a revenit de la 15-40, la retur.

Patricia a jucat foarte bine în setul secund: a avut procentaje bune cu ambele servicii (70% cu și 78% cu ) și a practicat un joc echilibrat: 11 lovituri câștigătoare și 11 erori neforțtate. Țig a făcut break-ul decisiv în al șaselea game și s-a impus după o partidă care a durat o oră și 37 de minute.

Irina Bara vs Alison Van Uytvanck 6-1, 4-0 (abandon)

Primul set a fost unul controlat autoritar de Irina: jucătoarea noastră a pierdut doar patru puncte cu serviciul și a câștigat de două ori la retur. Bara a practicat un joc curat, a făcut puțin erori (doar cinci) și a închis manșa după doar 22 de minute (6-1).

După ce Van Uytvanck a cerut un timeout medical între seturi, Irina Bara a dominat și setul secund: a ajuns să conducă cu 4-0 și 30-0, moment în care adversara sa a abandonat.

Este ediția cu numărul 118 a competiției de la Roland Garros, turneul disputându-se în perioada 27 septembrie - 11 octombrie 2020. Întrecerea de la Paris va putea fi urmărită în România în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.