​​Simona Halep a declarat, miercuri, că meciul cu Irina Begu, din turul doi de la Roland Garros, a fost foarte greu, mai ales că oponenta sa a jucat foarte bine.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost greu, ea a jucat foarte bine. Mă bucur că am câştigat acest meci, abia aştept meciul următor. Întotdeauna este greu la un Grand Slam, iar meciul cu Anisimova va fi dificil, însă mă simt bine şi mă bucur că sunt în turul trei", a declarat Halep, după meciul cu Irina Begu, potrivit News.ro.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, miercuri, pe Irina Begu, locul 73 WTA, scor 6-3, 6-4, şi s-a calificat în turul trei la Roland Garros.

Citește și: Roland Garros: Simona Halep, în turul trei după un meci spectaculos cu Irina Begu (6-3, 6-4) / Urmează duelul cu Amanda Anisimova

De știut:

  • În turul trei, Simona Halep se va duela cu Amanda Anisimova (favorită 25). Americanca este cea care a eliminat-o pe Simona în urmă cu un an de zile de la Roland Garros, în faza sferturilor.
  • Pentru calificarea în turul trei, Simona va primi 126.000 de euro și 130 de puncte în clasamentul WTA de simplu. De cealaltă parte, Irina Begu va ramâne cu 84.000 de euro și 70 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • În urma victoriei de miercuri, Halep conduce cu 8-0 în meciurile directe cu Begu.
  • Simona Halep are un titlu la Paris (2018) și a mai disputat și alte două finale: 2014 (învinsă de Maria Sharapova) și 2017 (învinsă de Jelena Ostapenko).
  • Simona se află în fața unei serii foarte bune: a bifat a 16-a victorie consecutivă în circuitul WTA. Ultima înfrângere datează din ianuarie, din semifinalele de la Australian Open (a fost depășită de Garbine Muguruza).