Sorana Cîrstea (83 WTA) a părăsit turneul de la Roland Garros încă din runda inaugurală, sportiva noastră fiind învinsă de favorita numărul 14, Elena Rybakina. Confruntarea de o oră și 5 minute i-a revenit de-o manieră categorică sportivei care reprezintă Kazahstanul, scor 6-0, 6-3.

Sorana CirsteaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • Pentru participarea de la Roland Garros, Sorana va primi €60.000 și 10 puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • În urma acestei victorii, Rybakina conduce cu 2-0 în meciurile directe cu Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea vs Elena Rybakina 0-6, 3-6

Setul I

Debutul de meci este unul dominat de Elena: mai prezentă în meci, cu puține erori și cu un joc solid de pe baseline. Sorana a comis câteva erori în momentele importante, iar în plus nu poate, cel puțin pentru moment, să stea cât mai aproape de linia de fund pentru a putea conduce punctele. La 4-0, Sorana a ratat trei șanse de break, iar adversara și-a continuat până la urmă seria câștigătoare (5-0). Din păcate, după 24 de minute s-a încheiat primul set, unul în care Sorana nu a reușit să câștige vreun game (0-6).

Set II

După șapte game-uri pierdute la rând, Sorana reușește să pe tabelă după un game de serviciu. Din păcate, Sorana își consumă o parte din energie într-o discuție în contradictoriu cu arbitrul de scaun. Nu obține nimic, dimpotrivă - se încarcă cu energii negative. Rybakina reușește breakul și în setul al doilea: Sorana nu traversează cel mai bun moment din punct de vedere al încrederii, iar adversara se desprinde la 4-1.

Sorana reduce puțin numărul erorilor neforțate, este agresivă la retur, iar sportiva noastră bifează primul break din acest meci (4-3). Cîrstea produce însă un game de serviciu slab, cu multe erori și decizii neinspirate, iar Rybakina va servi pentru a câștiga partida (5-3). Sorana părăsește Roland Garros-ul în runda inaugurală, după un meci de o oră și 5 minute în care a câștigat doar trei gameuri.

Reamintim că România are deja 4 sportive calificate în turul al doilea de la Roland Garros: Simona Halep, Irina Begu, Patricia Țig și Ana Bogdan.

Este ediția cu numărul 118 a competiției de la Roland Garros, turneul disputându-se în perioada 27 septembrie - 11 octombrie 2020. Întrecerea de la Paris va putea fi urmărită în România în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.